Aktiviteter

I Henningsvær finnes det en rekke aktiviteter; du kan snorkle eller dra på raftingtur med Lofoten Opplevelser , du kan melde deg på klatrekurs på Norsk Norsk Klatreskole , eller du kan leie kajakk. Fisketurer er det også mulig å få året rundt om du ringer Rudi på 900 39 086.
I pinsen er det Codstock festival, i juli er det Kammermusikkfestival og på Gimsøya kan dere spille golf på Lofoten golfbane

Henningsvær har flere nisjebutikker som kan tilby blant annet foto, glass, keramikk, stearinlys, kaffe, luer, skjerf, godteri, lokal mat med mere – som er produsert i Henningsvær. Ellers så finnes det kunstgallerier, flere spise og serveringssteder som en kan kose seg på. Lokal mat er i vinden så det er også mulig å bli med på kaviarkurs eller sursildkurs hos Lofotmat – og sikkert flere andre ting om ønskelig. Om du behøver en «renovering» av kroppen kan Lofoten terapi og kroppspleie gi deg det.

Under finner du mer informasjon og linker til aktiviteter og ting du kan gjøre i hele Lofoten.

NORDLYS

Foto:Stefan LinnerhagI løpet av januar og februar har det i år vært stor nordlysaktivitet, og i Henningsvær med omegn er det mange flotte steder å observere nordlys ifra. Om en er riktig heldig kan en til og med sitte innendørs i våre rom å se på nordlyset, men den optimale opplevelse er selvfølgelig å være godt kledt og bevege seg ut i det mektige vinterlandskapet i Lofoten. Vi har en stor romslig terrasse der nordlyset kan observeres.

Se 360 panorama med nordlys fra Henningsvær på vår separate nordlyssida.

Ta gjerne kontakt med oss for tilbud på opphold i «nordlysperioden».

MIDNATTSOL

©stefan linnerhagMidnattsol er et fenomen som inntreffer hele eller deler av tiden mellom vårjevndøgn og høstjevndøgn nord for den nordlige polarsirkelen og mellom høstjevndøgn og vårjevndøgn sør for den sørlige polarsirkelen. Midnattsol innebærer at solen ved sin laveste posisjon i løpet av ett enkelt døgn ikke går under horisonten og dermed, såfremt skydekket ikke er for omfattende, er synlig 24 timer av døgnet.

Andelen av året det er midnattsol øker med avstanden fra polarsirklene i retning mot polpunktene. Den er størst ved polpunktene hvor det er mulig å se solen i sammenhengende 6 måneder.

De områdene som har midnattsol om sommeren, har mørketid i et tilsvarende langt tidsrom om vinteren. På grunn av skumringseffekten (lysbrytning) innebærer mørketid imidlertid ikke nødvendigvis at det er mørkt 24 timer av døgnet, på samme måte som det blir lyst noe før soloppgang.

I Lofoten har vi midnattsol: ca 27. mai – 17. juli, og mørketid: ca 6. desember – 6. januar.

LOFOTFISKET

Henningsvær havn

Henningsvær havn

«En ekte lofottorsk jeg er for jeg er født i Henningsvær» heter det i den kjente sangen av Torbjørn Egner. Lofotfisket har endret seg på mange vis opp igjennom årene, men det er fremdeles en flott opplevelse å gå langs kaiene og se, lukte og lytte. De siste årene har lofotfisket i Øst Lofoten vært eventyrlig gode. Mengdene med skrei er av forskerne målt til å være historisk høye. Vil du ha fersk fisk kan du kjøpe dette rett fra fiskerne og om du bare vil ha en smak kan du gå innom et at de flere spisestedene som finnes i Henningsvær.

NATURSAFARI

Out on the sea

Lofoten Opplevelser har lang erfaring, gode lokale kunnskaper og et bredt nettverk med forbindelser til et stort antall reiselivsaktører i regionen.

Dette gir den nødvendige ekspertisen til å imøtekomme kundens ønsker og gjør det mulig å skreddersy for store eventyr!  Sikkerhet står foran alt og alle våre ansatte har gått gjennom en omfattende sikkerhetsopplæring.

Målet er at kunden skal få en uforglemmelig opplevelse og minner som vil vare livet ut.